Odbojkarice ATK Grosuplje v igri za naslov državnih prvakinj

Mesec januar je bil mesec, v katerem so v glavnem mirovala odbojkarska igrišča na katerih so se odvijale tekme letošnjih državnih prvenstev. Pred nadaljevanjem prvenstva pa so v prvi članski ženski odbojkarski ekipi ATK Grosuplje svoje misli in pričakovanja usmerili v dosego cilja, ki so si ga zastavili pred začetkom tekmovalne sezone. Uvrstitev v modro skupino šestih najboljših slovenskih ekip, si s tem tudi za naslednje tekmovalno leto zagotoviti obstanek v 1. A državni odbojkarski ligi in se v nadaljevanju prvenstva vključiti tudi v zaključne tekme za naslov letošnjih državnih prvakinj.

Če so si ekipe Nova KBM Branik, Calcit Volley, SIP Šempeter in GEN-I Vollej, ki so zastopale barve ženske odbojke tudi v mednarodnih tekmovanjih in, ki so po rezultatih in doseženih zmagah odstopale v tem prvenstvu, že vnaprej zagotovile osvojitev eno od prvih štirih mest v prvem delu prvenstva, se je v drugem delu prvenstvene lestvice bil ogorčen boj med ATK Grosuplje, Ankaranom, Luko Koper in Formisom. V zaključku prvega dela prvenstva se je odločalo o tem, katerima dvema ekipama od teh štirih se bo uspelo uvrstiti v modro skupino šestih najboljših in si že zagotoviti obstanek v 1.A državni odbojkarski ligi ter kateri dve ekipi bosta morali nadaljevati tekmovanje v zeleni skupini, v kateri se bo skupaj z dvema najboljšima ekipama iz 1.B državne lige, odločalo o obstanku v 1.A državni ligi.

Vse do zadnje tekme prvega dela državnega prvenstva je bilo vse odprto in lahko bi rekli, da se je vse srečno zaključilo po željah Grosupeljčank, ki jim je tako rekoč čez »šivankino uho« uspel velik športni dosežek. Dosegle so cilj, ki so si ga zastavile na začetku sezone. Osvojile so 6. mesto, se uvrstile v modro skupino, si zagotovile obstanek v 1.A državni ligi, odprto pa imajo tudi možnost, da poskušajo osvojiti tudi katero od medalj.

Mesecu februarju je bila forma igralk ATK Grosuplje na nivoju z začetka prvenstva. Tako so slavile zmago prit GEN-I Volley s 3:2, premagale so tudi Luko Koper s 3:2, morale pa so priznati premoč vodilnima ekipama državnega prvenstva, Nova KBM Branik in Celcit Volley, obe tekmi sta se končali s 3:0.

Če so po prvem delu prvenstva Grosupeljčanke končale na 6. mestu, jim je dobra igra v modri skupini zasluženo prinesla uvrstitev še stopničko višje, na 5. mesto. Kot kaže razplet tekem v modri skupini, se bodo dekleta iz ATK Grosuplje v četrtfinalu za naslov državnih prvakinj pomerile z ekipo GEN -I Volley iz Nove Gorice, s katerimi so v letošnjem državnem prvenstvu pomerile trikrat. Dvakrat so zmago slavile Grosupeljčanke, na eni tekmi pa so morale priznati premoč Novogoričankam.

V četrtfinalu imajo Grosupeljčanke tako realne možnosti, da lahko s prikazano igro v nadaljevanju prvenstva, kot so jo prikazale na zadnjih tekmah, resno in upravičeno razmišljajo o cilju, do katerega so jim vrata na široko odprta. Da preskočijo prvo oviro in se uvrstijo v polfinale ženskega članskega državnega odbojkarskega prvenstva in si morda priigrajo tudi medaljo. Dekleta in trenerji si želijo glasnih vzpodbud s polnih tribun Športne dvorane Brinje, kar bi bil še dodatni motiv za zgodovinski uspeh Odbojkarskega športnega društva Flip flop. In pravo športno in navijaško vzdušje v dvorani bi bila tudi najlepša nagrada in priznanje za ljubiteljsko delo, za vse dneve in ure, ki so jih igralke in trenerji preživeli na treningih in tekmah. Doseženi izjemen uspeh prve članske ekipe v letošnjem državnem prvenstvu pa je lahko v ponos Grosuplju.   

Darko Pucelj


Odbojkarsko društvo Flip-Flop
Ljubljanska cesta 40a, 1290 Grosuplje

E: odbojka@flip-flop.si

T: 070678855

Vse pravice pridržane © Odbojkarsko društvo Flip-Flop 2024
Splošni pogoji poslovanja družbe
Kazalo strani