ATK GROSUPLJE Z MOČNO POMLAJENO EKIPO

Tekmovalno leto 2021/2022 je ženska članska ekipa ATK Grosuplje začela zelo pomlajena. V ekipi ni več izkušenih igralk Mance Lenart, Eve Kogelnik, Tajde Lovšin in Taje Kobilca. Vrzel so zapolnile mlade igralke Tara Filipič, Nina Bregar, Neja Strgar, Ana Lončar, Lana Žužek, Ula in Hana Koletnik ter Ajda Gornjec Hodnik. Prvi trener je Matija Slobodnik in njegov pomočnik Rok Pucelj, kondicijska trenerka ostaja Tea Rozman. 
Že v 1. krogu prvenstva so se Grosupeljčanke na gostovanju v Mariboru pomerile z lanskoletnimi finalistkami državnega prvenstva ekipo Nova KBM Branik. Po vodstvu z 2:1 v nizih in po izenačenju Mariborčank na 2:2 so nato Dolenjske tesno s 16:14 izgubile odločilen peti niz. Z istim izidom 2:3 je nato sledil še poraz proti SIP Šempetru. Grosupeljčanke so v nadaljevanju prvenstva gladko premagale Koper s 3:1, nato pa so morale priznati premoč OD Krimu, ki je bil od Dolenjsk boljši s 3:0. Z nesrečnim izidom 2:3 je sledil še poraz proti Ankaranu in s 3:0 so bile od ATK Grosuplje boljše tudi lanskoletne državne prvakinje Calcit Volley. Prvi del letošnjega državnega prvenstva so Grosupeljčanke zaključile z zmago nad ekipo GEN-I Volley s 3:1. ATK Grosuplje pred nadaljevanjem prvenstva trenutno zasedajo 6. mesto na lestvici z 9 osvojenimi točkami. Kar tri tekme od sedmih so mlade igralke ATK Grosuplje izgubile tesno s 3:2 in z malo več izkušnjami v zaključku tekem bi bil lahko njihov točkovni izkupiček še večji. Dekleta so na igrišču pokazale veliko srčnost in z borbeno igro za vsako žogo pokazale in dokazale, da kljub svoji mladosti ne bodo prav za nikogar lahek nasprotnik.
V Odbojkarskem društvu Flip Flop nadaljujejo tudi z uspešnim delom in odličnimi rezultati pri mlajših kategorijah. V mali odbojki v kvalifikacijah za 1. ligo zahod, nastopa 24 ekip. Ekipa ATK Grosuplje se je v prvem krogu veselil dveh zmag in je trenutno s 4 točkami na 1. mestu v svoji skupini. Nepremagljive so tudi starejše deklice. V kvalifikacijah za nastop v 1. ligi zahod, v katerih tekmuje 21 ekip, so igralke ATK Grosuplje v svoji skupini brez poraza osvojile 1. meto in se tako uvrstile v 1. ligo zahod. Z osvojitvijo enega od prvih dveh mest bi si v nadaljevanju prvenstva lahko zagotovile igranje v finalu državnega prvenstva.
Ekipa ATK Grosuplje, ki je osvojila naslova državnih prvakinj v mali odbojki in pri starejših deklicah, nadaljuje z uspešnimi nastopi tudi v kategoriji kadetinj. Med 21 ekipami, ki igrajo v kvalifikacijah za 1. ligo zahod, so dekleta ATK Grosuplje v svoji kvalifikacijski skupini brez poraza osvojile 1. mesto. Za preboj v finale državnega prvenstva bo zadostovala osvojitev prvega ali drugega mesta v 1. ligi zahod, za kar so dekleta po do sedaj prikazani igri vsekakor sposobna. Ekipi mladink se iz kvalifikacij ni uspelo uvrstiti v 1. ligo zahod in bodo tekmovanje nadaljevale v 2. ligi zahod.
V članski ekipi se prepletata mladost in izkušnje. Da verjamejo v njihovo uspešno delo, dokazujejo tudi dolgoletni sponzorji: generalni pokrovitelj Avtotransporti Kastelec, Omaplast, AMinženiring, Zavarovalnica Triglav in ostali. V letošnjem letu sta se jim pridružili še: Avtoval Grosuplje ter Kocman, strojne instalacije. Velika zahvala gre tudi Občini Grosuplje, ki podpira šport mladih in zagotavlja pogoje za nemoteno delovanje našega društva.
V Grosuplju se igra dobra odbojka. To dokazuje tudi obisk gledalcev in navijačev na članskih tekmah ter na vseh tekmah v mlajših kategorijah. To je velika vzpodbuda za nadaljnjo vadbo in odlične tekmovalne uspehe mladih odbojkaric v vseh kategorijah, njihovih trenerjev in vodstva društva, kjer vse delo poteka ljubiteljsko.
 
Fotografija: Odbojkarsko društvo Flip-Flop, članska ekipa 2021/2022
 

Odbojkarsko društvo Flip-Flop
Ljubljanska cesta 40a, 1290 Grosuplje

E: odbojka@flip-flop.si

T: 070678855

Vse pravice pridržane © Odbojkarsko društvo Flip-Flop 2024
Splošni pogoji poslovanja družbe
Kazalo strani